Zetterstrom.net English
English
Senast uppdaterad
13:e maj 2008
Om mig

Det hela började för mer än tre decennier sedan när jag föddes i mars '79. Men jag minns inte så mycket av mina första stunder på denna jord.

Jag växte upp i Grängesberg (en ort i södra Dalarna, känd för Spendrups bryggeri och den nedlagda gruvan). Som så många andra gick mycket tid åt till att ta sig igenom grundskolan och umgås med vänner; även om jag tyckte om att vara ensam också.

Därefter följde tre år på gymnasiet i Ludvika där jag lyckades göra ganska mycket mer än att bara plugga, exempelvis administrera ett e-postsystem och ett lokalt nätverk. Jag var också ordförande i elvernas IT-kommitté under ett år. Tillslut fick jag i alla fall ett riktigt jobb.

Karriären påbörjades med anställning som programmerare. Jag jobbade primärt med verktyget Omnis och databaser (Omnis egen, SQL Server och Oracle) i nio månader. Avbrott i två och en halv månad för civilplikt. Därefter nytt jobb på ett av alla nystartade bolag i IT-bubblans glada dagar. Webbutvecklare i Java och klassisk ASP. Ett omoget företag i en omogen branch slutade med att jag och all övrig kompetens lämnade bolaget.

Efter ett drygt år i Stockholmsområdet var det dags att lära känna Stockholm på riktigt - via kollektivtrafiken. Hösten 1999 blev jag tunneltågförare och körde tåg i Stockholms tunnelbana för SL, sedemera Connex (som för stunden heter Veolia).

Ett år på heltid på räls fick räcka. Jag gick ner på deltid och började som webbutvecklare på Webony. Det dröjde åtta månader innan jag vågade ta steget och göra det jag drömt om:

Startade eget företag, Zetterström Networks, och jobbade som systemutvecklare på konsultbasis en sommar. Lärde mig DDE och OLE.

Det var 2001 och parallelt startade jag upp ett webbhotell som under hösten fick namnet Sajthotellet. Det blev sedemera heltidssysselsättning till och med 2007.

Yrla
Under Sajthotellets stora expansionsfas träffade jag Ellinor som var spärrvakt i tunnelbanan. Vi fick en helt underbar liten dotter sommaren 2004. Hon heter Yrla och är ett yrväder. Idag har vi flyttat isär. Yrla bor hos mig. Jag har slutat i tunnelbanan, men mamma Ellinor kör tåg där istället.

Till årsskiftet 2008 hade jag fasat ur mig själv ur den dagliga driften av Sajthotellet och tog istället anställning som systemutvecklare i java. Trivdes inte riktigt med arbetsgivaren. Anställningen avslutades. Hösten ägnades åt att körkort för buss och yrkeskompetensbevis för persontransporter varvat med konsultuppdrag för att överleva.

Melvin
Hösten 2009 föddes min underbara son Melvin. Han bor med mamma och två systrar i Södertälje.

För stunden kör jag buss i norra delen av Stor-Stockholm, hoppar in och förstärker Sajthotellet och utför konsultuppdrag inom systemutveckling.

Uppdrag eller anställning?
Om någon har ett tillräckligt intressant jobberbjudande kan jag också vara tillgänglig för anställning. Se mitt CV (pdf) för mer info.

Bloggar lite halvt privat på www.jonny.nu.

Poesi
Sångtexter
Musik
Bokrecensioner
Noveller
Faktatexter
Om mig
Tobias Harja
Speciellt tack
Emulatorer
Java
MP3
Gästbok
Ron & Julie
Länkar
Fotografier

Copyright (C) 2000-2010 Jonny Zetterström